Шукати на порталі

Інформаційне повідомлення про подання інформації до Реєстру аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності

У зв’язку із надходженням запитів від аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності щодо подання з 01 січня 2023 року інформації до Реєстру аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності (далі – Реєстр) у зв’язку із набранням чинності Закону України від 20 вересня 2022 року № 2597-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правових засад провадження аудиторської діяльності в Україні» (далі – Закон № 2597-IX), яким внесені зміни до Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» (далі – Закон), Інспекція із забезпечення якості Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю (далі – Інспекція) інформує.

  1. Аудиторам та суб’єктам аудиторської діяльності, включеним до Реєстру станом на 31 грудня 2022 року, не потрібно після 01 січня 2023 року подавати інформацію до Інспекції для підтвердження їх реєстрації в Реєстрі.

Відповідно до пункту 2 розділу ІІ Закону № 2597-IX Аудиторська палата України передає, а Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю приймає електронну копію Реєстру та справи на кожного аудитора та суб’єкта аудиторської діяльності, що велися Аудиторською палатою України відповідно до вимог Закону, та забезпечує перенесення інформації до Реєстру.

Таким чином, відомості про аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності, які містяться в Реєстрі та які були подані ними до Аудиторської палати України станом на 31 грудня 2022 року, переносяться Інспекцією до Реєстру самостійно.

  1. Відповідно до статті 22 Закону аудитор протягом 30 календарних днів, а суб’єкт аудиторської діяльності протягом 10 календарних днів з того дня, коли відбулись зміни у реєстровій інформації (крім інформації про проходження аудитором безперервного професійного навчання), зобов’язані подати відповідну інформацію (зміни) до Інспекції для її внесення до Реєстру.

Зміни до реєстрової інформації, подаються аудиторами та суб’єктами аудиторської діяльності до Інспекції через Електронний кабінет аудитора та суб’єкта аудиторської діяльності та до 31 грудня 2023 року можуть подаватись через сервіс електронного документообігу «АСКОД онлайн» за формою, затвердженою рішенням Ради нагляду за аудиторською діяльністю від 27 грудня 2022 року № 1/12/54. Така заява підписується шляхом накладання електронного підпису з дотриманням вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг.

У разі виникнення додаткових питань просимо звертатись за телефоном: 0 800 337 101.

 

З повагою

Інспекція із забезпечення якості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Новини
Корисна інформація
Людям з погіршеним зіром